flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу

26 вересня 2013, 12:54

Порядок

щодо обміну електронними документами між судом

та учасниками судового процесу

(кримінального провадження)

 

 Відповідно до наказу Державної судової адміністрації України від 31 травня 2013 року №72 «Про реалізацію проекту щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу», з 17 червня 2013 року у всіх місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції запроваджується порядок щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (кримінального провадження) в частині надсилання судом таким учасникам процесуальних документів в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: (http://e-court.mail.gov.ua/).

2. Роздрукувати Заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді (типова форма заявки розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України або в розділах «Зразки заяв», «Інформація щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (кримінального провадження)», які розташовані на веб-порталі Хотинського районного суду Чернівецької області) та подати її до суду особисто або через представника, повноваження якого посвідчені належним чином.

 

Процесуальні документи в електронному вигляді по відповідній справі будуть надходити на електронну адресу учасника судового процесу, зазначеному в заяві.