flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про вдосконалення процедури сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху

02 квітня 2014, 17:00

 

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

20.06.2013  № 606


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
27 червня 2013 р.
за № 1093/23625

                              Про вдосконалення процедури сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху та застосування механізму автоматичного заліку таких штрафів під час отримання коштів

Відповідно до підпункту 198.1 пункту 198 розділу ХІ Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, затвердженого Указом Президента України від 12 березня 2013 року № 128, та з метою вдосконалення процедури сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 року № 1306 (із змінами) (далі - Правила дорожнього руху), НАКАЗУЮ:

1. Затвердити:

1.1. Інструкцію з обміну інформацією між автоматизованою системою “Управління фінансами МВС України” та системою “Національна автоматизована інформаційна система Департаменту Державтоінспекції”, що додається.

1.2. Порядок кодування платежу для сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху, що додається.

2. Департаменту Державної автомобільної інспекції МВС України забезпечити:

2.1. Щоденне завантаження інформації в Національній автоматизованій інформаційній системі Департаменту Державтоінспекції відповідно до Інструкції з обміну інформацією між автоматизованою системою “Управління фінансами МВС України” та системою “Національна автоматизована інформаційна система Департаменту Державтоінспекції”, затвердженої цим наказом.

2.2. Поновлення інформаційних матеріалів стосовно правил кодування платежів для сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху, які розміщені на інформаційних дошках, довідкових та офіційних сайтах, в установах банків.

2.3. Забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому законодавством порядку.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра генерал-лейтенанта міліції Ратушняка В.І.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр
генерал внутрішньої
служби України



В.Ю. Захарченко



ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
20.06.2013 № 606


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
27 червня 2013 р.
за № 1093/23625

ІНСТРУКЦІЯ
з обміну інформацією між автоматизованою системою “Управління фінансами МВС України” та системою “Національна автоматизована інформаційна система Департаменту Державтоінспекції”

1. Ця Інструкція встановлює порядок здійснення обміну інформацією про сплачені штрафи за порушення Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 року № 1306 (із змінами) (далі - Правила дорожнього руху), між автоматизованою системою “Управління фінансами МВС України” та системою “Національна автоматизована інформаційна система Департаменту Державтоінспекції” (далі - НАІС ДДАІ).

2. Завантаження інформації про сплачені штрафи за порушення Правил дорожнього руху відбувається щоденно до 14.00 відповідним працівником підрозділу Державтоінспекції засобами програмного забезпечення до автоматизованої системи “Управління фінансами МВС України” пакетів файлів виписок, отриманих у територіальних органах Державної казначейської служби України відповідно до Порядку взаємодії між органами Державного казначейства України та органами Міністерства внутрішніх справ України в процесі казначейського обслуговування бюджетних коштів, затвердженого наказом МВС України та Державного казначейства України від 30 листопада 2010 року № 536/448, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17 грудня 2010 року за № 1292/18587.

3. Завантажені файли засобами програмного забезпечення автоматизованої системи “Управління фінансами МВС України” автоматично генеруються в архівні транспортні файли за сплаченими на звітну дату штрафами в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та зведений транспортний файл по Україні.

Транспортний архівний DBZ - файл має назву за шаблоном:

sRR_ууyymmdd.dbz,

де s - постійний символ;

RR - двозначний код регіону (00 - 27), 00 - Україна;

yyуу - звітний рік;

mm - звітний місяць (01 - 12);

dd - звітний день (01 - 31).

4. Відповідний працівник підрозділу Державтоінспекції здійснює відвантаження архівних транспортних файлів з автоматизованої системи “Управління фінансами МВС України”, розархівування та завантаження засобами програмного забезпечення до НАІС ДДАІ для автоматичного заліку сплачених штрафів.

5. Після завершення процесу обробки транспортних файлів формується звіт про результати автоматичного заліку. Платежі, за якими не вдалося здійснити автоматичний залік, заліковуються у ручному режимі.

Начальник Департаменту
Державтоінспекції МВС України полковник міліції



В.І. Астапкович