flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вироком суду...

19 вересня 2013, 17:03

 Це сталося 28.04.2013 р. в період часу з 22 год. 30 хв. до 23 год. 30 хв., на території господарства ОСОБА-3 в с. Поляна Хотинського району Чернівецької області, після спільного вживання спиртних напоїв, між братом власниці будинку ОСОБА1 та її співмешканцем ОСОБА-2, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин виник конфлікт, ініціатором якого був ОСОБА-2, який погрожував ножем ОСОБА-3 та її дітям. В ході конфлікту ОСОБА-2 наніс ОСОБА1- удар дерев’яною палицею в потиличну ділянку голови. Після чого, ОСОБА-1, діючи умисно та бажаючи спричинити ОСОБА-2 тяжкі тілесні ушкодження, топорищем від сокири, яке використовував в якості палиці для ходьби, з достатньою силою, наніс ОСОБА2 удар в життєво-важливий орган - потиличну ділянку голови та спину, від чого потерпілий упав. Після цього ОСОБА1, не припиняючи своїх умисних дій, направлених на спричинення ОСОБА-2 тілесних ушкоджень, в той час як останній лежав на землі, наніс йому ряд ударів вказаним дерев’яним топорищем по голові, тулубу, нижніх та верхніх кінцівках тіла. В подальшому, ОСОБА-1 вважаючи свої дії достатніми, припинив наносити ОСОБА-2 тілесні ушкодження, після чого допоміг останньому пройти до житлового будинку ОСОБА-3, де потерпілий ліг відпочивати. У зв’язку із погіршенням стану здоров’я ОСОБА-2, ОСОБА-1 викликав швидку допомогу, яка госпіталізувала потерпілого в Хотинську ЦРЛ, де останній помер біля 06 год. ранку 29.04.2013 року під час надання йому кваліфікованої медичної допомоги від травматичного шоку змішаного ґенезу, який виник як наслідок політравми у вигляді чисельних зламів кісток верхніх та нижніх кінцівок, ребер, чисельних гематом, забійних ран, саден та синців, спричинених ОСОБА1.  

Свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ст. 121 ч.2 КК України, ОСОБА1 визнав у повному обсязі, у вчиненому щиро розкаюється.

При призначенні покарання судом враховано те, що ОСОБА-2  28.04.2013 року вчиняв активні дії, у вигляді погроз, та нанесення ударів ОСОБА-1, що підтверджується наявністю таких тілесних ушкоджень в останнього та показами свідків і обвинуваченого, які послужили причиною подальших злочинних дій ОСОБА1.

 

Враховуючи  обставини, з урахуванням особи винного, обставин справи, суд визнав винним ОСОБА1 в скоєнні злочину, передбаченого ст. 121 ч.2 КК України і, із застосуванням ст. 69 КК України, призначив покарання у вигляді 5 років 5 днів позбавлення волі.