flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок … ( таємне викрадення чужого майна)

07 серпня 2020, 10:50

Суд виніс вирок … ( таємне викрадення чужого майна)


             Вироком Хотинського районного суду Чернівецької області К. визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України та призначено покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі, на підставі ст.ст. 75,76 КК України призначив 1( один) рік умовного терміну. Речові докази залишити потерпілій Я.
Зокрема, зазначається, що обвинувачений в лютому місяці з метою таємного викрадення чужого майна прийшов до господарства , власником була - потерпіла Я.
Перебуваючи на території даного господарства, К. впевнившись, що його злочинних дій ніхто не викриває, діючи таємно, умисно, достовірно знаючи, що в підсобному приміщенні зберігаються матеріальні цінності, усвідомлюючи викрав чуже майно, проник в середину даного підсобного приміщення , де таємно викрав бензопилу , вартість - 2700 грн. та болгарку вартість - 1150,00 грн. Вказаними умисними діями К. спричинив матеріальну шкоду потерпілій Я. на суму 3850,00 грн.
Викраденим майном К. розпорядився на власний розсуд.
Допитаний у судовому засіданні К. у повному обсязі визнав свою вину і пояснив, що викрав з підсобного приміщення бензопилу та болгарку. Заховав дані речі на городі, однак після дзвінка з міліції, вирішив все повернути назад. У вчиненому щиро розкаявся, обіцяв, що більше такого не повториться.
При призначенні покарання суд врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченого, обставини, що пом'якшують покарання – щире каяття і активне сприяння розкриттю злочину. Скоєне кримінальне правопорушення відноситься до категорії тяжких злочинів, є умисним, корисливим, закінченим злочином, потерпіла претензій не має. Обвинувачений за місцем проживання характеризується з позитивної сторони, тимчасово не працює, раніше не судимий, на обліку в лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває, має інвалідність ІІІ групи.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

 

Прес-служба Хотинського районного суду