flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено особу, яка виправдовувала збройну агресію рф проти України у "Однокласниках"

16 червня 2023, 13:54

05 червня 2023 року оголошено вирок у кримінальному провадженні по обвинуваченню громадянки Б. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.436-2 та ч.2  ст. 436-2 КК України.

            Судом установлено, що особа розповсюджувала на своєму акаунті в забороненій соціальній мережі «Однокласники» матеріали, що  виразились  у виправдовуванні збройної агресії Російської «Федерації проти України, запереченні тимчасової окупації частини території України, розпочатої у 2014 році, а також  глорифікації  осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році; виготовленні та поширенні матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України, заперечення тимчасової окупації частини території України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році.

    Підозрювана свою вину у інкримінованих їй кримінальних правопорушеннях визнала повністю, у вчиненому щиро кається, просила суворо не карати.

   Дослідивши матеріали кримінального провадження, суд призначив їй покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна, звільнивши її від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки з покладенням на неї обов’язків на підставі статті 76 КК України.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку  до Чернівецького апеляційного суду через Хотинський районний суд Чернівецької області шляхом подання апеляційної скарги протягом 30 днів з моменту його проголошення.

       З  текстом судового рішення можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень, здійснивши пошук за номером справи 724/873/23.

                                                                                                    

                                                                                                                                                                                     Прес-служба Хотинського районного суду