flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок ....

17 липня 2023, 14:09

10 липня 2023 року оголошено вирок у кримінальному провадженні по обвинуваченню громадяна П. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України.

           Судом установлено, що особа П. 16 липня 2022 року приблизно о 16:00 години, у світлу пору доби, керуючи технічно справним мікроавтобусом марки «Ford – Transit», рухався по другорядній автодорозі  Р-63 сполученням «Данківці – КПП Сокиряни», зі сторони смт. Кельменці в напрямку м. Чернівці. Наближаючись до нерегульованого перехрестя нерівнозначних автодоріг Р-63 сполученням «Данківці – КПП Сокиряни» та Н-03 сполученням «Житомир – Чернівці», не врахувавши дорожньої обстановки та неправильно застосувавши прийоми керування транспортним засобом, проявив неуважність до дорожньої обстановки та самовпевненість  у своїх діях, ігноруючи наявні на дорозі дрожні знаки 2.1 «Дати дорогу» Правил дорожнього руху, водій гр. П. не переконавшись, що це буде безпечно і не створить небезпеки іншим учасникам дорожнього руху, при цьому маючи об’єктивну можливість вчасно виявити небезпеку для руху у вигляді автомобіля марки «Skoda-Favorit», під керуванням водія гр. Д. який в цей час рухався по головній автодорозі Н-03 сполученням «Житомир – Чернівці» зі сторони м. Чернівці в напрямку м. Хотин та наближався до даного перехрестя, не надав перевагу у русі останньому та виїхавши на перехрестя допустив зіткнення із даним транспортним засобом.

           В результаті даної дорожньо – транспортної пригоди водію автомобіля марки «Skoda-Favorit», гр. Д. 2003 року народження, спричинені середньої тяжкості тілесні ушкодження, а пасажирам автомобіля марки «Skoda-Favorit гр. К. 1977, який був військовослужбовцем, та повертався з відпустки у зону ведення бойових дій, його проводжали дружина та діти 1982, 2000, 2005 років народження, спричинено смерть.

           Вказану дорожньо – транспортну пригоду водій гр. П. 1943 року народження скоїв в результаті порушення та невиконання вимог п. 16.11 та вимог дорожніх знаків 2.1 «Дати дорогу», що безпосередньо перебувають у причинному зв’язку з наслідками, а також п.п.1.5, 2.3 (б.д), які лише сприяли порушенню вищевказаних правил, встановлених Правилами дорожнього руху України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України №1306 від 10.10.2001 та введених в дію з 01.01.2002.

Обвинувачений гр. П. вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав частково, цивільні позови потерпілих згоден відшкодувати за наявності у нього коштів, попросив вибачення у потерпілих за скоєне.

          Дослідивши матеріали кримінального провадження, суд призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керуванням транспортними засобами на строк 3 (три) роки. Запобіжний захід засудженому П. до набрання вироком законної сили залишено у вигляді тримання під вартою.

         Цивільні позови потерпілих про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням  задоволено частково.

          Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку  до Чернівецького апеляційного суду через Хотинський районний суд Чернівецької області шляхом подання апеляційної скарги протягом 30 днів з моменту його проголошення.

         З  текстом судового рішення можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень, здійснивши пошук за номером справи 724/2291/22.

                                                                                                    

 

                                                                                                                                                     Прес-служба Хотинського районного суду