flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок ...

29 серпня 2023, 11:45

 

18 серпня  2023 року оголошено вирок у кримінальному провадженні по обвинуваченню 5 громадян П. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч.3, ч.4 ст.354, ч. 3 ст.362 ККУкраїни.

           Судом установлено, що особа Ф. на початку 2022 року  виконуючи свою частину домовленостей із директором ПП МЦ «Меднеан» щодо внесення недостовірних відомостей до центральної бази даних e-Health, маючи в силу своєї посади доступ до електронної системи охорони здоров’я та відповідних Реєстрів як лікар загальної практики сімейної медицини, із використанням свого цифрового підпису, вступив у попередню змову з Ф., Ф., К. та К., які перебувають на посадах лікарів загальної практики сімейної медицини КНП «Клішковецький  ЦПМСД», що передбачала створення ними в електронній системі охорони здоров’я e-Health, необхідної для ПП МЦ «Меднеан» кількості фіктивних направлень за категоріями «консультація лікаря-травматолога» та «консультація лікаря-невролога» шляхом несанкціонованих дій із інформацією щодо медичного стану пацієнта. 

             В судовому засіданні судом встановлено, що обвинувачені обгрунтовано обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, зокрема, обвинувачений Ф. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч.3, ч.4 ст. 354, ч. 3 ст. 362  КК України, а обвинуваченні Ф., К., А., К. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.362 КК України.

            Дані кримінальні правопорушення, згідно ст.12 КК України, за  ч. 3 та ч.4 ст. 354 КК України є нетяжкими злочинами, за ч. 3 ст. 362 КК України є тяжкими злочинами.      Обставинами, які відповідно до ст.66 КК України, пом`якшують покарання обвинуваченим суд визнає: визнання винуватості, щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінальних правопорушень.

         Обставин, які відповідно до ст. 67 КК України, обтяжують покарання обвинуваченим, судом не встановлено.

         Суд, на підставі об`єктивно з`ясованих обставин, підтверджених доказами, зважаючи, що узгоджене сторонами покарання відповідає загальним правилам призначення покарань, дійшов висновку про наявність підстав для затвердження угод про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченими та призначення обвинуваченим узгодженого сторонами виду та міри покарання.

          Дослідивши матеріали кримінального провадження, суд призначив покарання  на підставі ч.1 ст. 70 КК України, за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом часткового складання призначених покарань, призначити П. остаточне покарання у виді штрафу на користь держави у розмірі 7000 (сім тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 119000 (сто дев’ятнадцять тисяч) гривень, без позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

               Ф. визнати винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 362  КК України та призначити узгоджене сторонами покарання, із застосуванням ст. 69 КК України, у виді штрафу на користь держави у розмірі 3000 (трьох тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51000 (п’ятдесят одна тисяча) гривень, без позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

              К. визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 362  КК України та призначити узгоджене сторонами покарання, із застосуванням ст. 69 КК України, у виді штрафу на користь держави у розмірі 3000 (трьох тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51000 (п’ятдесят одна тисяча) гривень, без позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

             А. визнати винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 362  КК України та призначити узгоджене сторонами покарання, із застосуванням ст. 69 КК України, у виді штрафу на користь держави у розмірі 3000 (трьох тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51000 (п’ятдесят одна тисяча) гривень, без позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

             К. визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 362  КК України та призначити узгоджене сторонами покарання, із застосуванням ст. 69 КК України, у виді штрафу на користь держави у розмірі 3000 (трьох тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51000 (п’ятдесят одна тисяча) гривень, без позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

          Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку  до Чернівецького апеляційного суду через Хотинський районний суд Чернівецької області шляхом подання апеляційної скарги протягом 30 днів з моменту його проголошення.

         З  текстом судового рішення можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень, здійснивши пошук за номером справи 724/1202/23.

                                                                                                    

 

                                                                                                                                                                                         Прес-служба Хотинського районного суду