flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок по справі ...

11 вересня 2023, 08:50

                05 вересня 2023 року оголошено вирок у кримінальному провадженні по обвинуваченню громадянина Б. у вчиненні кримінального правопорушення, передбачених  ст. 336 КК України.

             Гр.Б, будучи військовозобов’язаним та обмежено придатним до військової служби, у відповідності до вимог Наказу Міністерства Оборони України № 402 від 14.08.2008 року «Про затвердження положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України», приймається та проходить військову службу, у визначених зазначеним положенням родах військ, частинах підрозділах, перебуваючи 11.04.2023 року в приміщенні І відділу Дністровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за адресою: , достовірно знаючи, що у зв’язку з військовою агресією російської федерації на території України введено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію, отримав повістку про прибуття на 15 год., 14.04.2023 року, для відправки у війська.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений  Б., вину у пред’явленому йому обвинуваченні не визнав зазначив, що  коли він йшов на роботу, до нього підійшли працівники Дністровського РТЦК та попросили  проїхати з ними до центру комплектування. Він погодився, пройшов лікарську комісію, після чого йому вручили повістку на прибуття на 15-00 годину 14.04.2023 року для відправки у війська. На його роботі юрист сказав, що це незаконно і йому йти нікуди не потрібно. Зазначив, що він проходив строкову службу у 2000-2001 роках у МВС. Вважає, проведення ВЛК неправильним,  однак дане рішення не оскаржував. Зазначив, що останній рік, він до лікарні не звертався, бронювання не має,  підстав для відстрочки також немає. Також зазначив, що  він не має за кого йти воювати. 

Проте, незважаючи на повне невизнання гр.Б. своєї вини, його вина у вчиненні інкримінованого йому  правопорушенні повністю доведена показами свідків та письмовими доказами.

             Дослідивши матеріали кримінального провадження, суд призначив йому покаранняу виді 3 (трьох) років позбавлення волі. .

             Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку  до Чернівецького апеляційного суду через Хотинський районний суд Чернівецької області шляхом подання апеляційної скарги протягом 30 днів з моменту його проголошення.

             З  текстом судового рішення можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень, здійснивши пошук за номером справи 724/1180/23.

                                                                                                   

                                                                                                          Прес-служба Хотинського районного суду